امروز : جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

 


شماره 261


» بیشتر

در سال گذشته قرارداد چهار میلیارد و ۸۷۹ میلیون دلاری طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، میان شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیومی متشکل از توتال فرانسه، شاخه بین‌المللی شرکت ملی نفت چین و پتروپارس امضا شد که سهم توتال در این پروژه ۵۰/۱ درصد، شاخه بین‌المللی شرکت ملی نفت چین ۳۰ درصد و پتروپارس ایران ۱۹/۹ درصد تعیین شده است (ایلنا)

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از  ایلنا، محمد مشکین‌فام با بیان این که نتایج برخی از مناقصه‌های فرعی فاز ۱۱ پارس جنوبی به کارفرما (شرکت نفت و گاز پارس) اعلام شده است، اظهار کرد: بیشتر برندگان مناقصه‎های فرعی این طرح، شرکت‌های ایرانی هستند که به‌زودی نتایج آن اعلام می‌شود.

وی ارزش مجموع مناقصه‎هایی را که توتال برگزار کرده ۷۰۰ میلیون یورو عنوان کرد و افزود: با اعلام نهایی اسامی برندگان، امضای قرارداد با شرکت‌ها آغاز می‌شود.

حفاری، جکت، تاپ‌ساید، خط لوله دریایی، سکو و نصب آن از بخش‌هایی هستند که از سوی توتال برای آن مناقصه برگزار شده است.

قرارداد فاز ۱۱ پارس جنوبی ۱۲ تیرماه پارسال امضا و در مردادماه تنفیذ شد. بر اساس عرف قراردادهای نفتی (بیع متقابل یا الگوی جدید قراردادهای نفتی) ابتدا باید طراحی پایه، تعیین مشاور، مطالعات زیست محیطی و امور اولیه از سوی پیمانکار انجام شود. پس از انجام اقدام‌های اولیه، فرآیند مناقصه آغاز و پیمانکاران فرعی انتخاب می‌شوند. در واقع میانگین ۱۵ تا ۱۶ ماه پس از امضای قرارداد اصلی، قراردادهای فرعی واگذار و اجرایی می‌شوند.

قرارداد ۴ میلیارد و ۸۷۹ میلیون دلاری طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی ۱۲ تیرماه پارسال در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی، میان شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیومی متشکل از توتال فرانسه، شاخه بین‌المللی شرکت ملی نفت چین (سی‌ان‎پی‎سی آی) و پتروپارس امضا شد. سهم توتال در این پروژه ۵۰,۱ درصد، شاخه بین‌المللی شرکت ملی نفت چین (سی‌ان‌پی‌سی‌آی) ۳۰ درصد و پتروپارس ایران ۱۹.۹ درصد تعیین شده است.

تولید روزانه ۵۶ میلیون مترمکعب گاز غنی برای انتقال به پالایشگاه‌های فاز ۶ تا ۸ و ۱۲ به‌منظور بهره‌گیری از ظرفیت کامل پالایشی از اهداف این طرح است.

کد خبر: 98278 تاریخ: 97/01/21 منبع: اقتصاد آنلاین