امروز : چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

 


شماره 261


» بیشتر

صادرات غیرنفتی کشور در چهار ماهه اول سال‌جاری با افزایش قابل‌توجهی به بیش از ۱۶ میلیارد دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۱ درصد افزایش داشته است (ایسنا)

بر اساس اطلاعات گمرک ایران،‌ صادرات غیرنفتی کشور در چهار ماهه اول سال‌جاری با افزایش قابل‌توجهی به بیش از ۱۶ میلیارد دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۱ درصد افزایش داشته است.

گزارش عملکرد تجارت خارجی ایران در چهار ماهه اول سال‌جاری منتشر شد افزایش ۲۱ درصدی صادرات غیرنفتی صادرات غیرنفتی ایران در چهار ماهه اول سال‌جاری با افزایش قابل‌توجهی به بیش از ۱۶ میلیارد دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۱ درصد افزایش داشته است.

به گزارش ایسنا به نقل از رسانه گمرک ایران، در مدت یادشده ۱۲ میلیارد و ۸۶۵ میلیون دلار انواع کالا وارد کشور شد و به این ترتیب با توجه به این میزان واردات و صادرات در مدت مذکور، تراز تجاری کشور مثبت بوده و با افزایش چهار میلیارد دلاری می‌توان گفت بهترین عملکرد تجارت خارجی کشور در سال‌های اخیر به ثبت رسیده است.

همچنین در چهار ماهه نخست امسال ۴۱ میلیون و ۱۶۱ هزار تن کالا به ارزش ۱۶ میلیارد و ۳۰۸ میلیون دلار به خارج از کشور صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از حیث وزن۳۶.۳۷ درصد و از لحاظ ارزش ۲۱ و ۱۱ صدم درصد افزایش نشان می‌دهد. در همین مدت ۹ میلیون و ۹۵۸ هزار تن کالا به ارزش ۱۲ میلیارد و ۸۶۵ میلیون دلار وارد کشور شده که نسبت به مدت مشابه سال پیش از نظر وزن ۱۲.۷۹ درصد و از لحاظ ارزش۷.۱۲ درصد کاهش داشته است.

طبق گزارش دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات گمرک، عمده‌ترین کالاهای صادراتی کشورمان در چهار ماهه نخست امسال محصولات پتروشیمی با ۱۳ میلیون و ۴۳۸ هزار تن و ارزش ۵ میلیارد و ۶۷۹ میلیون دلار بود و سهم ارزشی سایر کالاها ۶۵ و ۱۸ صدم درصد بوده است.

همچنین بر اساس اطلاعات گمرک ایران،   متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی در این مدت ۳۹۶ دلار و متوسط قیمت هر تن کالای وارداتی یک هزار و ۲۹۲ دلار بوده است.

در این مدت عمده اقلام وارداتی شامل برنج به ارزش ۴۷۵ میلیون دلار و سهم ارزشی ۳ و ۷۰ صدم درصد، ذرت دامی به ارزش ۳۳۵ میلیون دلار و سهم ارزشی ۲ و ۶۰ صدم درصد، لوبیای سویا به ارزش ۳۱۵ میلیون دلار و سهم ارزشی۲.۴۵ درصد، کنجاله سویا به ارزش ۲۴۰ میلیون دلار و سهم ارزشی ۱.۸۷ درصد و قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری ردیف ۸۷۰۳ بنزینی با حجم سیلندر ۲۰۰۰ سی‌سی با ساخت داخل ۱۴ درصد تا کمتر از ۳۰ درصد به استثنای لاستیک به ارزش ۲۲۷ میلیون دلار و سهم ارزشی یک و ۷۷ صدم درصد بوده است.

گفتنی است در مدت یادشده چین، امارات متحده عربی، جمهوری کره، ترکیه و هند پنج کشور عمده صادرکننده کالا به ایران بوده‌اند.

کدخبر:95682- منبع:ایسنا- تاریخ:5-5-95