امروز : چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

 


شماره 261


» بیشتر

کلیه متقاضیان برق با قدرت درخواستی بالای پنج مگاوات مکلف به تأمین ظرفیت و انرژی مورد نیاز خود از طریق احداث نیروگاه، انعقاد قراردادهای دو جانبه با نیروگاه‎های جدید‎الاحداث یا خرید بسته‎های ظرفیت و انرژی از بورس انرژی ایران هستند (مدیر عامل شرکت بورس انرژی)

مدیر عامل بورس انرژی گفت: با ابلاغ وزیر نیرو شرایط تأمین برق متقاضیان بالای پنج مگاوات در راستای اجرای دستورالعمل اجرایی بند و ماده 133 قانون برنامه پنجم مبنی بر تأمین برق دو سوم مصرفکنندگان بزرگ از طریق بورس انرژی اعلام شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) ، سید علی حسینی، مدیر عامل بورس انرژی در گفت‌و گو با خبرگزاری فارس گفت: وزیر نیرو طی نامه شماره 95/15681/20/100 در اول خرداد ماه جاری، شرایط تأمین برق متقاضیان بالای پنج مگاوات را ابلاغ کرد.

وی افزود: مصوبه مذکور به منظور اجرایی شدن مصوبهای است که پیشتر در تاریخ 10 بهمن ماه سال 94 توسط هیئت وزیران در راستای اجرای دستورالعمل اجرایی بند “و” ماده 133 قانون برنامه پنجم توسعه مبنی بر تأمین برق دو سوم مصرفکنندگان بزرگ از طریق بورس انرژی ابلاغ شده است.

به گفه این مقام مسئول بر اساس مصوبه جدید کلیه متقاضیان با قدرت درخواستی بالای پنج مگاوات مکلف به تأمین ظرفیت و انرژی مورد نیاز خود از طریق احداث نیروگاه، انعقاد قراردادهای دو جانبه با نیروگاههای جدیدالاحداث و یا خرید بستههای ظرفیت و انرژی از بورس انرژی ایران هستند.

حسینی با بیان اینکه نیروگاههای جدیدالاحداث از این پس میتوانند تمام یا بخشی از ظرفیت خود را به تأمین برق متقاضیان بالای پنج مگاوات اختصاص دهند، عنوان کرد: در این مصوبه مقرر شده که بورس انرژی ایران تمهیداتی در خصوص ارائه بستههای ظرفیت و انرژی و یا تفکیک آنها جهت عرضه و مبادله در این بورس در نظر گرفته و با همکاری و مساعدت وزارت نیرو، ساز و کار اجرایی لازم برای تأمین برق مصرفکنندگان بزرگ را طراحی کند.

مدیر عامل بورس انرژی افزود: از مزایای انجام معاملات مذکور از طریق بورس انرژی میتوان به مواردی از قبیل کاهش ریسک نکول تعهدات طرفین معامله با استفاده از خدمات اتاق پایاپای، کاهش هزینههای معاملاتی برای مشتریان در مقایسه با هزینه‌های قراردادی معامله در خارج از بورس، استاندارد بودن قراردادهای مورد معامله در بورس، شفافیت در قیمت قراردادها و برخورداری از چارچوب مقرراتی جامع در حوزه معاملات و تسویه و همچنین برخورداری از معافیت مالیاتی 10 درصدی برای نیروگاهها اشاره کرد.

به گزارش فارس،  از ابتدای تأسیس بورس انرژی ایران در اسفند ماه سال 91 تا کنون مبلغ 11,431 میلیارد ریال معادل 29,221,351 مگاوات ساعت برق در این بورس معامله شده است.

کدخبر:485976- منبع:سنا- تاریخ:17-3-95