امروز : پنج شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳

 


شماره 261


» بیشتر

میزان بدهی چین در ماه می میلادی به ۳۰۴ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور رسید.؛ پیش‌بینی می‌شود میزان بدهی این کشور تا پایان سال جاری میلادی به هفت تریلیون و ۶۰۰ میلیارد دلار برسد که از آن به‌عنوان بدهی بد یا بدهی که توان بازپرداخت آن وجود ندارد، یاد می‌شود (فایننشال تایمز)

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از فایننشال تایمز، کارشناسان اقتصادی بر این باور هستند که افزایش بدهی چین بر روی رشد اقتصادی این کشور و اقتصاد جهانی تاثیر منفی می گذارد.  

 پیش بینی می شود میزان بدهی این کشور تا پایان سال جاری میلادی به ۷ تریلیون و ۶۰۰ میلیارد دلار  برسد که از آن بعنوان «بدهی بد» یا بدهی که توان بازپرداخت آن وجود ندارد، یاد می شود.  

 چند روز پیش صندوق بین المللی پول اعلام کرد  بدهی چین می تواند دلیلی برای بحران مالی بعدی – به دنبال بی ثبات شدن بازپرداخت وام ها- شود.  

صندوق بین المللی پول اعلام کرد،  رشد اعتباری چین به دلیل افزایش ریسک ها و رشد کند اقتصادی در مسیر خطرناکی قرار گرفته است.  مقامات صندوق بین المللی پول اظهار داشتند که چین نیازمند رشد ۳ برابری در رتبه اعتباری خود است تا رشد اقتصادی این کشور همانند سال ۲۰۰۸ میلادی شود.

بر همین اساس «موسسه فاینناس بین الملل» اعلام کرد، مجموع بدهی های چین تا ماه «می» سال جاری میلادی معادل ۳۰۴ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است.  

همچنین نسبت بدهی خانوارهای چینی به بیش از ۴۵ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور در سه ماه نخست سال ۲۰۱۷ میلادی رسیده است که بیشترین رقم در تاریخ این کشور است؛ در حالیکه این رقم برای بازارهای نوظهور ۳۵ درصد است.  

از بحران مالی سال ۲۰۰۸ میلادی، چین بعنوان موتور رشد اقتصاد جهانی لقب گرفته و در سال های اخیر به بیش از نیمی از رشد افزایش تولید ناخالص داخلی جهان کمک کرده است.   

کد خبر: 96800 تاریخ:96/05/29 منبع:مهر