امروز : جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

 


شماره 261


» بیشتر

متغیرهای بازار سرمایه مثل کاهش نرخ سودهای بانکی، تغییرات نرخ ارز، افزایش قیمت‌های جهانی کالا و نفت بر شاخص کل اثرگذار بودند و شرکت‌های فعال در این زمینه رشدهای خوبی را شاهد بودند (مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار)

شاخص ها در بازار سرمایه هر کدام کاربردهای مختلفی دارند. در واقع شاخص کل نشان دهنده کلیت بازار است ولی وزن شرکت ها در آن متفاوت است و شرکت های بزرگ وزن بیشتر و شرکت های کوچک وزن کمتری دارند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، محسن خدابخش، مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس طی گفت و گویی با شبکه خبر در خصوص روند تغییرات شاخص کل بیان داشت: در مورد تغییرات شاخص کل باید گفت که، متغیرهای بازار سرمایه مثل کاهش نرخ سودهای بانکی، تغییرات نرخ ارز، افزایش قیمت های جهانی کالا و نفت بر شاخص کل اثرگذار بودند و شرکت هایی که در این زمینه فعال بودند رشدهای خوبی را شاهد شدند.

وی در این خصوص ادامه داد: همه این متغیرها، عاملی برای رشد قیمت سهام شرکت ها هستند و سهامدارانی که به سهام این شرکت ها ورود می کنند باید به این متغیرهای جهانی دقت نظر داشته باشند. در واقع رشد شاخص کل حاصل رشد صنایعی بوده که به دلیل رشد قیمت کالاهای اساسی با افزایش مواجه بوده است.

خدابخش در ادامه اشاره داشت: چیزی که در بازارها اتفاق می افتد در واقع عرضه و تقاضا است و تلاقی میان عرضه و تقاضا، معامله ای است که در بازار روی می دهد . به همین دلیل سهامدارانی که وارد بازار سرمایه می شوند و اقدام به خرید می کنند قاعدتا به سهام شرکت هایی که خرید می کنند اعتقاد دارند . در همین راستا، خواهشمندم برای ورود به بازار تحلیل کنند . اصل بر این است که افراد در بازارهای سرمایه اهل تحلیل هستند.

مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس در خصوص بازارهای موازی خاطرنشان ساخت: بازار سرمایه در مقابل بازار مسکن، ارز و سایر بازارها یکی از جایگزین ها محسوب می شود و دائما با کاهش سودهای علی الحساب بانک ها افراد دنبال بازدهی بیشتر بوده و به بازار سرمایه روی می آورند. به همین دلیل طبیعی است که وقتی ورود پول به یکی از بازارها شکل بگیرد رشدی در آن صنعت، شاهد خواهیم بود و به همین ترتیب، بازار سرمایه که شاهد حضور آن صنعت مزبور است با رونق همراه خواهد بود و اثر بخشی آن بر بازار سرمایه که به تالار شیشه ای معروف است قابل مشاهده است.

وی در خصوص بحث فرهنگ سازی در بازار سرمایه اذعان داشت: در خصوص بحث فرهنگ سازی و افزایش آگاهی سهامداران، سازمان بورس نهادهایی را تدارک دیده است که افراد بتوانند از آنها مشاوره بگیرند. اگر افراد دانش لازم را ندارند وارد صندوق های سرمایه گذاری و سهام شرکت های سرمایه گذاری که به صورت حرفه ای مدیریت می شود، وارد شوند.

این مقام مسئول در این خصوص ادامه داد: فرهنگسازی در بازار سرمایه یک جریان مداوم است یعنی به این صورت نیست که زمانی که جریان نقدینگی وارد بازار شود، فرهنگ سازی صورت بگیرد. به همین خاطر باید با دانش وارد بازار سرمایه شد. در این راستا، شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس با ارتقای فرهنگ سهامداری، داوطلبان ورود به بازار سرمایه را از لحاظ دانش ، غنی می کند.

خدابخش در ادامه با اشاره به انتشار صورت های مالی شرکت ها بیان داشت: مهم ترین اطلاعاتی که باید در بازار سرمایه لیست شوند، صورت های مالی است و صحبت های رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار مبنی بر بازگشایی نماد بانک ها در صورت ارائه صورت های مالی فقط مختص به بانک ها نیست. تمام شرکت هایی که صورت های مالی و گزارش ها و اطلاعات خود را به موقع به سازمان ارائه کنند، نمادشان بازگشایی می شود. به همین خاطر، تمام شرکت هایی که در بازار سرمایه لیست شده اند، باید صورت های مالی خود را افشا کنند تا معاملات با عدم تقارن اطلاعاتی یا عدم اطلاع از وضعیت شرکت ها صورت نگیرد.

وی ادامه داد: طبق قانون، مسئولیت انتشار اطلاعات با ناشران است. اگر اعضای هیأت مدیره شرکت ها صورت های مالی را به تصویب نرسانند، نقدشوندگی سهام کم خواهد شد . به این دلیل که نقدشوندگی پایین مطلوب هیچ شرکتی نیست ناشران هم باید عزم خود را جزم کنند که به موقع اطلاعات را به سازمان برسانند.

مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس گفت: نقدشوندگی جزء آیتم های مهم در بازار سرمایه است و باید سعی کنیم تا به این دلیل توقف نمادها را به حداقل برسانیم . به همین دلیل باید از لحاظ فنی زمینه های توقف و بازگشایی را طبق دستورالعمل های جدید فراهم کنیم. تست های فنی توقف های 10 روزه نمادهای معاملاتی نیز باید انجام شود تا انشاالله مشکلی به وجود نیاید.

وی با ورود به بحث حاکمیت شرکتی و جایگاه آن در بازار سرمایه اشاره داشت: حاکمیت شرکتی یکی از مسایل بسیار مهم در بازار سرمایه است و سازمان بورس در نظر دارد با اعمال اصلاحاتی در قانون بازار اوراق بهادار مصوب 84 به این بحث به صورت پررنگ تری رسیدگی کند.

خدابخش با اشاره به ارتقا سامانه معاملاتی در روزهای اخیر عنوان کرد: سرعت و رشد فناوری بسیار بالاست به همین دلیل به این نتیجه رسیدیم که سامانه معاملاتی را با توجه به پیشرفت های فناوری، به روز کنیم تا مشکلات قبلی را نداشته باشیم .

وی در خصوص نظارت بر بازار نیز گفت: نظارت در بازار سرمایه پیشرفته شده است و بازارهای سرمایه به دلیل توسعه های اخیر، نیاز به ابزارهای مالی بیشتر دارد در همین راستا، سامانه جامع نظارتی یک فناوری جدید است که کمک میکند تا بازاری بدون اختلال داشته باشیم.

این مقام مسئول در پایان متذکر شد: سایت تنقیح قوانین و مقررات سایتی است که همه قوانین مربوط به بازار سرمایه را جمع آوری کرده و افرادی که می خواهند وارد بازار سرمایه شوند در هر زمینه ای می تواند به راحتی مقررات تصویب شده را به راحتی جستجو کنند و با مطالعه وارد بازار شوند.

کد خبر: 97584 تاریخ: 96/09/29 منبع: سنا