امروز : یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳

 


شماره 261


» بیشتر

عرضه و تقاضا در قیمت مسکن تأثیرگذار است و تغییرات در بازارهای موازی چون ارز، سکه و طلا جو روانی را ایجاد می‌کند و سرمایه‌ها از بانک‌ها به سمت بخش مسکن سرازیر می‌شود که این امر موجب افزایش قیمت مسکن در اردیبهشت‌ماه سال جاری شد (سنا)

محمد مهدی مافی ­­گفت: عواملی چون عرضه و تقاضا در قیمت مسکن تاثیرگذار است و تغییرات ­در ­ بازارهای موازی ­چون ارز، سکه و طلا جو ­روانی را پیش می آورد ­و سرمایه ها از بانک ها به سمت بخش مسکن سرازیر می شود و این امر همراه با افزایش قیمت ­مسکن بود. به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، وی­ افزود: قیمت مسکن حد منطقی و معقول باید داشته باشد در غیر این صورت توان خریدار پایین می آید و تولید کننده هم اقدام به کاهش ساخت و ساز می کند.

مافی­­ ادامه داد: قیمت مسکن در سال های گذشته به اندازه نرخ تورم بود؛­­ افزایش قیمت 30 درصدی، بسیار لجام گسیخته است،­گروهی از این فرصت استفاده می کنند سود می برند و در مقابل ­مردم ضرر می کنند.

وی­ تاکید کرد: با افزایش قیمت مسکن، قیمت مصالح ساختمانی، دستمزد کارگران و .. افزایش می یابد و واسطه ها تنها سود می کنند.

عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان تهران ­افزود: باید اقتصادی پایدار داشته باشیم در غیر این صورت،­ تورم منجر به کاهش اشتغال در بخش مسکن می شود. در چند سال گذشته دولت تورم را نگه داشت اما اکنون یکدفعه قیمت از تورم بالا رفت و این ­به ضرر مصرف کننده است.

مافی تصریح کرد: باید ساخت مسکن براساس ­نیازسنجی و الگوی مصرف ­ صورت گیرد در برخی از مناطق کشور ­­با افزایش و در برخی نقاط با کاهش تولید روبرو هستیم بطور مثال در بحث ­لوکس نشینی، مسکن بسیار زیاد داریم که تاچندین سال آینده نیاز به ساخت و ساز این واحدها­ نیست اما در برخی نواحی(­بخش متوسط و فرودست جامعه) که به مسکن نیاز دارند محصول آماده نداریم.

وی افزود: دولت از نظر عملیاتی نمی تواند در بخش مسکن اقدامی کند اما­در سطح بالادستی می تواند با ساده سازی ساخت و ساز و دریافت ­مجوز ­این روند را تسهیل کند.

کد خبر: 98498 تاریخ: 97/02/30 منبع: اقتصاد آنلاین