امروز : یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳

 


شماره 261


» بیشتر

اجرایی‌شدن دستورالعمل صادراتی جدید به‌منظور الزام به صادرات تنها از مسیر تولیدکننده اصلی موجب‌شده تا مسیر سوء استفاده برخی افراد از مابه‌التفاوت نرخ ارز و ایجاد التهابات ناشی از خرید کالا از بازار داخلی و صادرات آن به بازارهای جهانی بسته شود (رییس اتحادیه آهن و فولاد)

اجرایی شدن دستورالعمل صادراتی جدید به منظور الزام به صادرات تنها از مسیر تولیدکننده اصلی موجب شده تا مسیر سوء استفاده برخی افراد از مابه‌التفاوت نرخ ارز و ایجاد التهابات ناشی از خرید کالا از بازار داخلی و صادرات آن به بازارهای جهانی بسته شود.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) و به نقل از کالا خبر، رییس اتحادیه آهن و فولاد کشور در خصوص مصوبه صادراتی وزارت صمت و اثر آن بر کوتاه شدن دست عده ای سودجو و واسطه از روند معاملات و صادرات جهت انتفاع ناشی از مابه التفاوت نرخ ارز اظهار کرد: وزارت صمت این مصوبه را در حالی صادر کرده که اقدام مثبت و درستی در حوزه صادرات بوده؛ چراکه به کمک این مصوبه حق و حقوق تولیدکننده واقعی حفظ می شود.

محمد آزاد افزود: تولیدکننده ای که جهت تولید یک کالا زحمت کشیده، باید به صورت مستقیم کالای خود را صادر کند و سود ناشی از آن را به دست آورد.به این ترتیب این دستورالعمل صادراتی گام مثبتی در جهت شفافیت بازار و جلوگیری از التهاب و هیجان کاذب بوده که در راستای حمایت از بازار داخلی و تولیدکنندگان در صنایع تکمیلی در حوزه‌های فلزی و پتروشیمی عملیاتی شده است.

یک مصوبه و چند دستاورد

رییس اتحادیه آهن و فولاد کشور در خصوص تاثیر این مصوبه در کاهش التهابات اخیر در بازار برخی محصولات در کشور گفت: این مصوبه مانع از صادرات محصولاتی می شود که توسط افرادی غیر از تولیدکننده واقعی صورت می گرفت. ضمن اینکه این مصوبه التهابات ناشی از خرید کالا از بازار داخلی و صادرات آن به‌ منظور استفاده از مابه‌التفاوت نرخ ارز توسط برخی واسطه ها را کاهش داده و جلوی این سوءاستفاده ها را گرفته است.

آزاد بر افزایش شفافیت در بازار، حذف رانت و جلوگیری از هیجان های کاذب قیمتی و نیز جلوگیری از التهاب و سوءاستفاده در بازار کالاهای مختلف به کمک اجرای این دستورالعمل تاکید کرد و گفت: اجرای این دستورالعمل برای حوزه صادراتی محصولات مختلف صددرصد مفید و کاربردی است و می تواند به نفع تولیدکنندگان باشد.

پیشنهاد تشکیل یک کنسرسیوم

رییس اتحادیه آهن و فولاد کشور در ادامه به تعیین قیمت پایه محصولات فولادی برای عرضه در بورس کالا اشاره کرد و پیشنهادی در این زمینه ارائه داد.

به گفته وی، تعیین قیمت های پایه تنها براساس نرخ دلار و قیمت های جهانی نمی تواند جوابگوی بازار داخل باشد. چراکه باید ارزش پول ملی کشور را حفظ کرده و معاملات کالاها را تنها به دلار معطوف نکنیم بلکه باید سایر عوامل را در تعیین قیمت های پایه لحاظ کنیم.

آزاد پیشنهاد خود را برای تعیین قیمت های پایه فروش داخلی چنین عنوان کرد: انتظار ما این است که کنسرسیومی متشکل از نمایندگان وزارت صمت، بورس کالای ایران، سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکننده، انجمن تولیدکنندگان هر صنعت و همچنین نماینده ای از اتحادیه مصرف کنندگان به منظور تعیین قیمت های پایه تشکیل شده تا قیمت های پایه با درنظر گرفتن همه عوامل روی تابلوی معاملات بورس قرار گیرد.

کد خبر: 98824 تاریخ: 97/04/19 منبع: سنا