امروز : جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳

 


شماره 261


» بیشتر

برگزاری انتخابات میان دوره‌ای امریکا در ماه نوامبر موجب می‌شود تا در ماه‌های منتهی به انتخابات، دولت امریکا سعی در کاهش قیمت نفت داشته باشد تا از حزب خود حمایت کنند و رییس‌جمهور امریکا نیز تمایل زیادی برای کاهش قیمت این کالا دارد تا بتواند از آن به عنوان برگ برنده در انتخابات استفاده کند (حسین راهداری، تحلیلگر مالی بین‌الملل)

هر کدام از کامودیتی ها برای خود یک سری دینامیک های عرضه و تقاصا دارند و هر موقع تغییراتی در این عرضه و تقاضا بوجود آید می تواند قیمت آنها را تغییر دهد .

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه(سنا)،حسین راهداری، تحلیل گر مالی، در خصوص روند حرکتی بازار کامودیتی ها به خصوص نفت و طلا در جهان گفت: علاوه بر عرضه و تقاضای مرتبط با خود کامودیتی ها، این بازار به طور کلی از شرایط اقتصاد جهانی و ارزش شاخص دلار و قیمت نفت نیز تأثیر می گیرند. وقتی شرایط اقتصادی به سمت رکود باشد تقاضا کمتر خواهد شد و علی القاعده این روند باعث می شود قیمت کامودیتی ها کاهش یابد. ضمنا به این دلیل که اکثر کالاهای اساسی با دلار، قیمت گذاری می شوند، کاهش شاخص دلار می تواند موجب افزایش قیمت آنها شود و بالعکس.

وی در این خصوص بیان داشت: کامودیتی ها از قیمت نفت نیز تأثیر می گیرند به این معنا که با تغییر قیمت نفت به عنوان یک پارامتر مهم در تعیین قیمت سوخت و حمل و نقل، قیمت کامودیتی ها نیز تغییر می کند.

راهداری اضافه کرد: در حال حاضر با توجه به جنگ تجاری بین آمریکا و کشورهای دیگر از جمله اروپا و چین می توان انتظار داشت که بازار کامودیتی ها به خصوص بازار صادرات چین دچار اختلال شود که افت قیمت کامودیتی ها را در پی خواهد داشت.

وی با بیان اهمیت نفش تحریم نفت ایران در تعیین قیمت نفت در ماه های آتی تصریح کرد: قیمت نفت در حال حاضر تحت تاثیر آینده تحریم های ایران است. آمریکا و متحدان عربش از جمله عربستان و امارات قصد جایگزینی نفت ایران را دارند که اگر این اتفاق بیفتد، با وجود تحریم های ایران، قیمت نفت متعادل باقی خواهد ماند .

این کارشناس بازارهای جهانی درخصوص بازار نفت ایران ادامه داد: بسیاری از واردکننده های نفت ایران از جمله کره جنوبی نگران نحوه تأمین نفت بوده و در حال مذاکره با آمریکا برای معافیت از این تحریم های یک جانبه هستند تا بتوانند نسبت به تأمین این کالا در ماه های آتی اطمینان حاصل کنند.

وی گفت: علیرغم انتظار بازار برای افزایش قیمت نفت تحت تاثیر تحریم های ایران، به نظر می رسد این اقدام در کوتاه مدت قابل اجرا نباشد و قیمت نفت روند کاهشی به خود گرفته است. از یک طرف برگزاری انتخابات میان دوره ای آمریکا در ماه نوامبر موجب می شود تا در ماه های منتهی به انتخابات، دولت آمریکا سعی در کاهش قیمت نفت دارد تا از حزب خود حمایت کنند. ترامپ نیز تمایل زیادی برای کاهش قیمت این کالا دارد تا بتواند از آن به عنوان برگ برنده در انتخابات استفاده کند.

راهداری ادامه داد: به همین دلیل انتظاری برای افزایش معنادار قیمت در ماه های آتی نداریم.

این کارشناس بازار در خصوص بازار طلا عنوان داشت: در بازار طلا انتظار می رفت که در میانه جنگ تجاری بین آمریکا، اروپا و چین توجه زیادی به این کالا معطوف شود. اما یک دلیل اینکه چنین اتفاقی روی نداده این است که بازار طلا حجم چندانی بالایی برای جذب سرمایه در ارقام بالا ندارد و اگر سرمایه گذاران برای پوشش ریسک های خود به این بازار هجوم بیاورند، افزایش تقاضا موجب رشد شدید قیمت این کالا خواهد شد و جذابیت آن به عنوان یک ابزار برای سرمایه گذاری و ایجاد پناهگاه امن از بین می رود.

وی در خصوص پارامترهای تأثیرگذار بر قیمت طلا اشاره داشت: افزایش مجدد نرخ بهره یک پارامتر تأثیرگذار بر قیمت طلا خواهد بود و اگر دوباره نرخ بهره آمریکا افزایش یابد احتمال کاهش قیمت طلا وجود دارد. با این تفاسیر به نظر می رسد که در ماه های آتی قیمت طلا نوسان چندانی را تجربه نکند.

راهداری در خصوص بازار نفت کشور خاطرنشان ساخت: تأثیر نفت در بازار داخلی بیشتر ناشی از تاثیر درآمدهای نفتی در اقتصاد ایران است .

وی ادامه داد: درآمدهای نفتی اثر رکودی یا رونقی بر اقتصاد ایران دارد. اگر تحریم ها موثر باشند، درآمدهای ارزی کشور کاهش پیدا می کند و ممکن است رکود اقتصاد ایران عمیق تر شود. رکود اقتصادی نیز می تواند باعث افول بنگاه های اقتصادی شده و افزایش بیکاری و کاهش بیشتر ارزش پول ملی ایران را به دنبال داشته باشد.

این کارشناس بازار کامودیتی در خصوص تأثیر قیمت طلای جهانی بر بازار داخلی کشور بیان داشت: قیمت طلای جهانی به طور مستقیم بر طلای داخلی تاثیر دارد و اگر صعودی یا نزولی می شود  می توان انتظار داشت قیمت طلای داخلی هم علی القائده به همان میزان نوسان داشته باشد. اما با توجه به مسئله تحریم ها و افزایش نرخ ارز در ایران به نظر می رسد عمده نوسان طلای داخلی از جمله سکه ناشی از مساله تحریم ها و نرخ دلار باشد.

وی در پایان گفت: پیش بینی می شود در بازار طلای جهانی نوسان چشمگیری نداشته باشیم. فارغ از تغییرات بازار جهانی، در بازار داخلی چشم انداز این روند، افزایشی است که آن هم ناشی از افزایش تحریم ها، افزایش نرخ ارز و همین طور پناهگاهی برای حفظ ارزش پول مردم است .

کد خبر: 98845 تاریخ: 97/04/27 منبع: سنا