امروز : یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳

 


شماره 261


» بیشتر

با بهره‌برداری از فاز دوم و توسعه معدن ساریگونی بیش از پنج میلیون تن کانسنگ طلا معادل هفت تن طلا در سال استخراج می‌شود که در این صورت کردستان برترین تولیدکننده طلای کشور می‌شود (رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان)

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، محمد دره وزمی روز دوشنبه در هفتمین نشست تخصصی کارشناسان معدنی سازمان اکو اظهار داشت: در صورت تولید این میزان طلا، کردستان به رتبه اول تولید این فلز گرانبها در کشور دست پیدا می کند.
وی با اشاره به اینکه 2 پروانه بهره برداری معدن طلا در این استان صادر شده و سه پروانه دیگر نیز در آینده نزدیک صادر می شود، افزود: بزرگترین معدن طلای استان کردستان، معدن ساریگونی است که به 70 میلیون تن حجم ذخیره کانسنگ طلا رسیده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان تاکید کرد: این ذخیره حدود 100 میلیون تن برآورد می شود که این فقط در فاز اکسیدی است و بیش از آن در فاز سولفیدی خواهد بود.
وی یادآور شد: برای اینکه ذخایر بیشتری کشف و سرمایه گذاری بیشتری داشته باشیم عملیات اکتشاف نوین را آغاز کرده و از مساحت استان، میزان 12 هزار و 700 مترمربع تحت اکتشافات نوین هوایی قرار گرفته است.
دره وزمی اضافه کرد: سنگ آهن یکی دیگر از مواد معدنی است که حدود 75 میلیون تُن پروانه بهره برداری قطعی دارد و ذخایر احتمالی این ماده معدنی در استان بالای 200 میلیون تُن است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: برای افزایش اشتغال افزوده در استان اقدام به فرآوری آهن کرده و زنجیره فولاد را در همین ارتباط در قروه، بیجار و سقز راه اندازی کرده ایم.
وی با بیان اینکه یک میلیون و 300 تن کنستانتره در حال حاضر در این زنجیره تولید می شود، افزود: هدف گذاری ما تولید دو و نیم میلیون تن کنستانتره، دو و نیم میلیون تن گنداله و یک و نیم میلیون تن فولاد است که با رسیدن به این میزان به مقصود نهایی می رسیم.
دره وزمی اظهار داشت: کردستان دارای ساختار زمین شناسی متنوعی است و به همین دلیل از تنوع مواد معدنی بالایی برخوردار است و 18 ماده معدنی در این استان کشف شده است.
وی طلا، سرب، روی و منگنز را از جمله مواد معدنی کشف شده در استان اعلام کرد و یادآور شد: سنگ های تزئینی از جمله مرمریت، کریستال، تراورتال و مصالح ساختمانی از جمله پوکه معدنی و باریت از مواد معدنی موجود در کردستان است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان تاکید کرد: از این مواد در قالب 391 پروانه بهره برداری با ذخیره 610 میلیون تن و استخراج اسمی 20 میلیون تن در سال بهره برداری می شود.
وی کشورهای عضو اکو را تشویق به سرمایه گذاری در حوزه معدن استان کردستان کرد و گفت: سازمان صنعت، معدن و تجارت آماده هر گونه همکاری با این سرمایه گذاران برای فعالیت در این بخش ها است.
کارشناسان کشورهای پاکستان، افغانستان، قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان و آذربایجان روز دوشنبه در هفتمین نشست تخصصی کارشناسان معدنی اکو در سنندج حضور دارند.
کارشناسان حاضر در این نشست روز یکشنبه از معدن طلای ساریگونی در قروه بازدید کردند و قرار است روز سه شنبه نیز از معدن طلای انگوران زنجان بازدید کنند.

کد خبر: 98971 تاریخ: 97/05/15 منبع: اقتصاد آنلاین