به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، مالیات یکی از منابع درآمدی دولتها برای توسعه، آبادانی و تامین هزینههای جاری کشور است. در بسیاری از کشورهایی که نفت ندارند یا اگر این منابع سرمایهای هست، اما از آن برای رفع هزینههای دولتها استفاده نمیکنند.
مالیات به صورت جدی و کاملا حرفهای دنبال میشود. بدان معنا که حاکمیت به درستی نقش ایفا کرده و تمام فعالیتهای اقتصادی افراد در قالب حقوقی و حقیقی از چشمان نظام مالیاتی پنهان نمی ماند، به طوری که بالاترین رده مسئولان آن کشور نیز از فرار مالیاتی و قانون گریزی مصون نیستند.
این ابزار قدرتمند علاوه بر تامین اهداف بودجهای، کارکردهای دیگری در نظام اقتصادی دارد که یکی از آنها برخورد قاطع با نوسانات و التهابات ناشی از سوداگری و کسب منفعت بیشتر است.
در جامعه ما مالیات برخی صنوف از نگاه شهروندان همیشه با حساسیت و جدیت بیشتری دنبال میشود تا مردم ببینند آیا این قشر آن گونه که درآمد دارند مالیات حقه بیت المال را میپردازند یا خیر. از جمله این اقشار طلافروشان، پزشکان، صرافان و کارهای خدماتی و دلالی است که این روزها در نوسانات ارزی به شدت جولان میدهند و منفعت کسب میکنند و مالیات آن را هم نمیدهند
مالیات ستانی هوشمند از آرزو تا عمل
مالیاتی که باید از طریق سیستمهای هوشمند و مکانیزه براساس اطلاعات دقیق از تمام زوایای فعالان اقتصادی به دست آید و با آنالیز درآمد به دست آمده مالیات عادلانه را وصول کند، اما این روزها چنین مسئلهای تبدیل به آرزو شده است.
در این گزارش به مالیات طلافروشان میپردازیم و میزان مالیات ابرازی و عملکرد قطعی آنها را دنبال میکنیم تا حقایق بیشتری روشن شود.
مالیات عملکرد سال ۹۶ این صنف به تازگی در جریان بررسی سازمان امور مالیاتی قرار گرفته و نمی توان ارقام دقیقی از آن برآورد کرد، بنابراین ملاک عمل مالیات سالهای ۹۴ و ۹۵ خواهد بود.
اظهارنامه مالیاتی طلا فروشان
براساس آمارهای رسمی سال ۹۴ در کل کشور حدود ۲۶ هزار و ۱۰۰ واحد طلافروشی اظهارنامه مالیاتی ثبت کردهاند. سال ۹۵ نیز جمع کل طلافروشیهای کشور بالغ بر ۱۸ هزار و ۹۷۱ واحد بوده است.
واحدهای این صنف در این دو سال تفاوت فاحش آماری دارند، به طوری که حدود ۷ هزار واحد طلافروشی یا طلاسازی تعطیل شدهاند یا اصلا اظهارنامه ثبت نکردهاند.
تعطیلی ۱۳۰۰ واحد صنفی
در این رابطه احمد وفادار عضو اتحادیه طلا و جواهر میگوید در تهران حدود ۱۳۰۰ واحد طلافروشی و کارگاه طلا سازی تعطیل شدند که هر کدام ۲۰ تا ۳۰ کارگر داشتند. در کل کشور نیز حدود ۶ هزار واحد طلاسازی و طلا فروشی تعطیل شدند که بیشتر آنها در استان اصفهانبوده است.
رکود بی سابقه
این عضو اتحادیه در مورد علت تعطیلی واحدهای طلافروشی معتقد است: رکود بی سابقه، مالیات ارزش افزوده و کاهش قدرت خرید مردم از جمله این دلایل است. یک فرد اگر سه بار طلای خود را بخرد و بفروشد مثل این است که دیگر طلایی ندارد. اکنون ۹ درصد مالیات ارزش افزوده+ ۷ درصد سود مغازه دار + ۲۵ درصد اجرت ساخت گرفته میشود که به ضرر خریدار است.
وی بیان میکند: ظرف یک و نیم سال گذشته رکود عجیب حاکم شده که در ۶۰ سال اخیر بی سابقه است. متاسفانه خریدار نیست و بدلیجات جای طلا را گرفته است.
خلاصه عملکرد این صنف بدین شرح است:
۱- طلافروشان 200 میلیارد تومان مالیات دادهاند، یعنی از کارگران و کارمندان کمتر مالیات میدهند.
سال 94 جمع کل طلافروشی 26 هزار و 100 واحد بود
۱- 13.5 درصد طلا فروشان بالای 5 میلیون تومان مالیات در سال اظهار کردند
۲- 15.2 درصد 2.5 تا 5 میلیون تومان
۳- 23.3 درصد یک تا 2.5 میلیون تومان
۴- 13.9 درصد 500 هزار تومان تا یک میلیون تومان
۵- 15.5 درصد صفر تا 500 هزار تومان
۶- 18.3 درصد صفر یا زیان ثبت کردند.
کد خبر: 99132 تاریخ: 97/06/11 منبع: اقتصاد آنلاین