امروز : شنبه ۱ دی ۱۴۰۳

 


شماره 261


» بیشتر

پروژه‌های دانش‌بنیان عموماً تفکرمحور هستند و نه توهم‌محور ؛ لذا بر اساس این نگاه بنگاه‌های اقتصادی بسیار قوی رشد پیدا می‌کنند که هم زنجیره ارزش مورد نیاز اقتصاد را شکل می‌دهند و هم کارایی و اثر بخشی درستی دارند (دبیر انجمن مدیران مالی حرفه‌ای ایران)

دبیر انجمن مدیران مالی حرفه‌ای ایران، نقش هلدینگ ها در اقتصاد دانش بنیان را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: علی رغم اینکه هلدینگ ها از ظرفیت سرمایه گذاری در صنایع مختلف برخوردارند اما آنهایی موفق تر هستند که وارد حوزه های جدید اقتصادی از جمله حوزه های دانش بنیان شوند.

حمید دیانت پی، در گفت و گو با پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان ارزش افزوده بسیار بالایی در اقتصاد ایجاد می کنند ، اظهار داشت: پروژه های دانش بنیان عموما تفکر محورند و نه توهم محور ؛ لذا بر اساس این نگاه بنگاه های اقتصادی بسیار قوی رشد پیدا می کنند که هم زنجیره ارزش (Value chain) مورد نیاز اقتصاد را شکل می دهند و هم کارایی و اثر بخشی درستی دارند.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص بحث حاکمیت شرکتی در هلدینگ ها و تاثیر آن در شفافیت اطلاعات مالی  افزود: حاکمیت شرکتی بحثی است که اگر در ایران اجرایی شود کارایی بازار و کارایی اطلاعات مالی را فوق العاده بالا خواهد برد. اما مشکل اینجاست که شما در ایران سرمایه گذاران نهادی دارید.

این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: فرض کنید وزارت نفت هلدینگی به نام هلدینگ خلیج فارس راه اندازی می کند. اینجا تصمیم گیرنده نهایی سرمایه گذار نهادی است و حاکمیت شرکتی مغفول می ماند که طبیعتا با حضور در بورس  و اجرای کامل حاکمیت شرکتی، شفافیت در هلدینگ ها نیز افزایش یافته، ثمره آن را خواهیم دید.

دیانت پی همچنین در پاسخ به این سوال که  نقش استانداردهای IFRSدر هلدینگ چیست و اثر آن در اقتصاد کلان چه خواهد بود، گفت: سازمان بورس و اوراق بهادار این استانداردها را برای شرکت ها مخصوصاً 77 شرکت بزرگ(شامل 30 بانک، 27 بیمه و سایر شرکت هایی که بیش از 10 هزار میلیارد ریال سرمایه ثبت شده داشتند) الزامی کرده است، اما  هنوز اقدام جدی در این شرکت ها انجام نشده است.

وی مشکل اساسی در اجرای استانداردهایIFRS را در این نکته نهفته دانست که درآمدهای سرمایه گذاری بسیاری از شرکت ها و هلدینگ های بزرگ اکثرا از محل سود سهام شرکت های وابسته به دست می آید؛ یعنی هلدینگ ها در شرکت های وابسته نفوذ دارند اما کنترل ندارند. مثلا اگر یک هلدینگ می خواهد صورت های مالی تلفیقی را بیاورد و شرکت های زیرمجموعه ، آن را  اجرا نکنند طبیعتا اجرای آن برای هلدینگ ها هم ممکن نیست .

دبیر انجمن مدیران مالی حرفه‌ای ایران افزود: اجرای IFRS در هلدینگ ها و شرکت های سرمایه گذاری که مالک سهام یک شرکت می شوند و مدیریت آن شرکت را به دست می گیرند (حداقل 3 سیتاز 5سیترا به دست می گیرند) راحت تر خواهد بود.

کد خبر: 99289 تاریخ: 97/07/22 منبع: سنا