امروز : یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳

 


شماره 261


» بیشتر

تسهیلات پرداختی بانک‌ها طی هفت‌ماه سال ۹۵ به بخش‌های اقتصادی به چهار هزار و ۲۷۸ میلیارد تومان رسید که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته ۶/۴۹ درصد افزایش داشته است (بانک مرکزی)

تسهیلات پرداختی بانک‌ها طی هفت ماهه سال ۱۳۹۵ به بخش‌های اقتصادی مبلغ ۲۷۸۴.۴ هزار میلیارد ریال است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل، مبلغ ۹۲۳.۳ هزار میلیارد ریال (معادل ۴۹.۶ درصد) افزایش داشته است.

به گزارش بانکداران ۲۴ (Banker)، براساس جدول 1 که بیانگر هدف از دریافت تسهیلات پرداختی در بخش‌های اقتصادی طی هفت ماهه سال 1395 است، سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در تمام بخش‌های اقتصادی طی هفت ماهه سال جاری مبلغ 1823.4هزار میلیارد ریال معادل 65.5 درصد کل تسهیلات پرداختی است و در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مبلغ 662.5 هزار میلیارد ریال معادل 57.1 درصد افزایش داشته است.

سهم تسهیلات پرداختی بابت تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در هفت ماهه سال جاری معادل 664.9 هزار میلیارد ریال بوده است که حاکی از تخصیص 36.5 درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه درگردش تمام بخش‌های اقتصادی (مبلغ 1823.4  هزار میلیارد ریال) است.

ملاحظه می‌شود از 786.2 هزارمیلیارد ریال تسهیلات پرداختی در بخش صنعت و معدن معادل 84.6 درصد آن (مبلغ 664.9 هزار میلیارد ریال) در تأمین سرمایه در گردش پرداخت شده است که بیانگر توجه و اولویت‌دهی به تأمین منابع برای این بخش توسط بانک‌ها در سال جاری است.

 

 

 

در جدول شماره 2 مشاهده می‌شود تعداد 166807 فقره تسهیلات به بخش صنعت و معدن با میانگین پرداختی هر فقره 4713 میلیون ریال پرداخت شده که بیشتر از میانگین پرداختی سایر بخش‌هاست. درضمن در بخش خدمات تعداد 2263072 فقره تسهیلات با میانگین پرداخت هر فقره 502 میلیون ریال پرداخت شده است.

 

 

 

شایان ذکر است که همچنان باید در تداوم مسیر جاری ملاحظات مربوط به کنترل تورم را نیز در نظر گرفت و همواره مراقب قدرت گرفتن پتانسیل تورمی ناشی از فشار تقاضای کل در اقتصاد نیز بود. بر این اساس ضروری است به افزایش توان مالی بانک‌ها از طریق افزایش سرمایه و بهبود کفایت سرمایه بانک‌ها، کاهش تسهیلات غیرجاری و بازگرداندن آنها به مسیر صحیح اعتباردهی بانک‌ها، افزایش بهره‌وری بانک‌ها در تامین سرمایه در گردش تولیدی، پرهیز از فشارهای مضاعف بر دارایی بانک‌ها و ترغیب بنگاه‌های تولیدی به سمت بازار سرمایه به عنوان یک ابزار مهم درتامین مالی طرح‌های اقتصادی (ایجادی)توجه ویژه‌ای کرد.

 

کد خبر: 7651251 تاریخ: 02-09-95 منبع: بنکر