اخطار رئیسجمهور به نوبخت و طیبنیا/رشد مسکن منفی ۱۰ و سرمایهگذاری منفی ۸درصد شد
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور از اخطار رئیسجمهور به این سازمان و وزارت اقتصاد بابت تأخیر در پرداخت حقوق کارمندان خبر داد و گفت: در سال جاری رشد بخش مسکن و ساختمان منفی ۱۰درصد و سرمایهگذاری منفی۸درصد شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمد باقر نوبخت در برنامه گفتگوی ویژه اظهار کرد: نمایندگان مجلس نظر دولت در خصوص هدفمندی یارانهها را تصویب کردند و بار 88 هزار میلیارد تومانی اضافه شده بر دولت، در تعیین قیمت خوراک پالایشگاهها را با پیشنهاد ما برداشتند.
وی گفت: رشد اقتصادی پیشبینی شده برای سال آینده 7.7 درصد است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: رشد اقتصادی ششماهه امسال با احتساب نفت 6.5 درصد و بدون محاسبه آن 4.5 درصد بود.
نوبخت گفت: رشد اقتصادی بخش کشاورزی در همین مدت 6 و صنعت 9 درصد بود.
وی به افزایش 19 درصدی تولید گندم، 60 درصدی تولید چای، 71 درصدی تولید دانههای روغنی و 18 درصدی تولید شلتوک و برنج در نیمه اول امسال در مقایسه با پارسال اشاره کرد و ادامه داد: درزمینه تولید خودروهای سواری نیز در همین مدت 37 درصد، وانت 23 درصد و اتوبوس و مینیبوس 17 درصد افزایش تولید داشتیم.
سخنگوی دولت گفت: در نیمه اول امسال همچنین تولید لاستیک 14 درصد و یخچال فریزر 16 درصد افزایش یافت.
نوبخت افزود: امسال برای فعال کردن 19 هزار واحد صنعتی غیرفعال، 13 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد.
وی با اذعان به رشد منفی در بخش ساختمان گفت: اگرچه در نیمه اول امسال رشد منفی 10 درصدی در بخش ساختمان داشتیم اما قیمت مسکن در حال حرکت بهسمت نرخ تورم است و این برای سرمایه گذاران امیدبخش است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: امسال 32 هزار میلیارد تومان بهصورت نقد، اسناد خزانه و اوراق مشارکت به پیمانکارانی که از دولت طلب داشتند پرداخت شد.
نوبخت با اشاره به اینکه از سال 92 تا ابتدای دی 94، 5 میلیارد و 700 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در 113 طرح صورت گرفت، گفت: پس از برجام و در یک سال گذشته بیش از 11 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در کشور صورت گرفته که آثارش در آینده مشخص خواهد شد.
وی رشد منفی 18 و نیم درصدی در سرمایه گذاری داخلی را در سال قبل یادآور شد و ابراز کرد: با اقدامات دولت این رشد به منفی 8 درصد در شش ماه اول امسال کاهش یافت.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور نظام بانکی کشور را دارای مشکل دانست و گفت: سرمایه اولیه بانکها کم است و در سالهای اخیر افزایش سرمایه دولت در آنها صورت نگرفته و مطالبات معوقه بانکها هم مزید بر علت شده است.
نوبخت افزود: دولت از دو مسیر پرداخت بدهیهایش به بانکها از طریق اوراق بدهی و افزایش همزمان سرمایه بانکها در حال تقویت بانکهای کشور است.
وی با اشاره به 50 هزار میلیارد تومان درآمدهای دولت از محل هدفمندی یارانهها گفت: با کسورات قانونی این مبلغ به 21 هزار میلیارد تومان کاهش مییابد و با اضافاتی که دولت از محلهای مختلف به این منابع دارد سالانه 42 هزار میلیارد تومان یارانه به خانوادهها پرداخت میکند.
سخنگوی دولت با اشاره به تصویب ادامه طرح هدفمند کردن یارانهها در مجلس به همین صورت افزود: بر اساس مصوبه مجلس دولت هر ساله باید در لایحه بودجه سنواتی منابع درآمدی و هزینههای طرح هدفمندی یارانهها را لحاظ کند.
وی تصریح کرد: یارانه هیچ فرد نیازمندی در کشور قطع نخواهد شد.
نوبخت افزود: رئیس جمهور به وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه اخطار کرده است که حقوق کارکنان دولت هر ماه پیش از پایان ماه به آنان پرداخت شود و حتی برای یک روز به ماه بعد نیفتد که از دی ماه اینگونه خواهد شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور همچنین نرخ ارز در بازار را واقعی ندانست و گفت: برخی صادر کنندگان در پی افزایش قیمت دلار هستند در حالی که با افزایش قیمت دلار همه سیاستهای کنترلی دولت و افزایش تولید کشور به هم میخورد.
وی افزود: دولت به هیچ وجه بهخاطر تأمین ریال مورد نیازش نرخ دلار را افزایش نمیدهد.
نوبخت گفت: از نظر دولت بسیار مهم است که پول ملی کشور تقویت شود.
کدخبر: 5825 تاریخ: 95/10/12 منبع: تسنیم