امروز : یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳

 


شماره 261


» بیشتر

روابط تجاری انگلیس و ایران پس از برجام ۴۰ درصد رشد داشته و سطح واردات انگلیس از ایران به میزان قابل‌توجهی بالا رفته است؛ همچنین در اروپا نیز سطح همکاری‌های تجاری ۶۰ درصد افزایش یافت (وزیر دارایی پیشین انگلیس)

اظهار نظر جدید «ترزا می»درباره برجام

 

نورمن لامونت فرستاده ویژه دولت انگلیس در امور تجاری با ایران، با بیان اینکه برجام یک دستاورد تاریخی است، تاکید کرد «ترزا می» نخست وزیر و سایر مقامات انگلیس برای برجام احترام قائل هستند.

بازار نیوز – «نورمن لامونت» رئیس اتاق بازرگانی انگلیس در لندن به مناسبت سالگرد توافق هسته ای بین ایران و ۱+۵ بیان داشت: به نظر من توافق برجام یک دستاورد تاریخی است. البته تلاش های زیادی برای کم اهمیت جلوه دادن آن در جریان است، اما نمی توان توقع داشت که یک شبه همه چیز تغییر کند.

 

وی افزود: واقعیت این است که تحریم ها کاهش یافته، سطح روابط تجاری ایران با بسیاری از کشورها به شدت افزایش داشته و اکنون اندکی زمان نیاز است تا این همکاری ها جا بیفتد.

 

افزایش ۴۰ درصد روابط تجاری ایران و انگلیس

وزیر دارایی پیشین انگلیس بیان داشت: همانطور که می دانید روابط تجاری انگلیس و ایران پس از اجرایی شدن برجام ۴۰ درصد افزایش داشته است و سطح واردات ما از ایران نیز به میزان قابل توجهی بالا رفته است. در اروپا هم فکر می کنم سطح همکاری های تجاری ۶۰ درصد افزایش داشته است.

 

لامونت در بیان دستاوردهای اجرایی شدن برجام عنوان کرد: اولین هواپیمای ایرباس اخیرا به ایران تحویل شده است که این معامله بزرگی به شمار می رود. البته مشکلاتی در میان راه بوده اما در کل این معامله برای ایران بسیار سودمند بوده است.

 

وی همچنین به قرارداد شرکت مخابراتی وودافون و شرکت ایرانی های وب اشاره و افزود: همچنین بسیاری از شرکت های خودروسازی مانند جگوار علاقه مند به تجارت با ایران هستند، «رولزرویس» نیز کار خدمات پیشتیبانی اش را آغاز کرده، شل علاقه مند است با ایران همکاری های اقتصادی اش را از سر بگیرد، «بی.پی» هم در ایران دفترش را افتتاح کرده است؛ در کل این طور می توان نتیجه گرفته که فهرست بلندی از شرکت های انگلیسی اکنون در ایران فعال هستند که قبلا این گونه نبوده اند.

 

لامونت در پاسخ به این سوال که انگلیس افق همکاری هایش با ایران را در سال جدید میلادی چگونه ارزیابی می کند گفت: انگلیس به دنبال افزایش سطح روابط تجاری، افزایش صادرات و واردات با ایران است.

 

رئیس اتاق بازرگانی انگلیس – ایران با بیان اینکه «بسیاری از مردم دلواپس دیدگاه های رئیس جمهوری آینده آمریکا، نسبت به برجام هستند» افزود: من امیدوارم و انتظار دارم که او به توافق هسته ای پایبند باشد؛ حتی به نظر من او ممکن است پا را فراتر گذاشته و شرکت های آمریکایی را در بهره برداری از منافع تجاری با ایران وارد عمل کند. به هر روی امیدوار هستم که برجام منجر به پیشبرد همکاری ها میان ایران و انگلیس شود.

 

‘ترزا می ‘ و سایر مقامات انگلیس برای برجام احترام قائل هستند

این مقام انگلیسی در پاسخ به این سوال «درحالی که غالب سیاستمداران انگلیسی نسبت به گسترش همکاری های تجاری با ایران خوش بین هستند، اما چرا ‘ترزا می’ نخست وزیر انگلیس در جریان سفرش به بحرین همچنان ایران را تهدیدی در منطقه می خواند» گفت: به نظر من ‘ترزا می’ برای توافق برجام احترام قائل است. البته من با ایشان شخصا صحبتی نکرده ام اما با ‘بوریس جانسون ‘ وزیر خارجه در این رابطه صحبت کردم و موضع او در قبال توافق برجام کاملا مشخص و واضح است.

 

وی ادامه داد: روز گذشته نیز با آقای ‘لیام فاکس’ وزیر تجارت بین الملل صحبت کردم و او نسبت به گسترش همکاری های تجاری با ایران بسیار مشتاق است.

 

لامونت با بیان اینکه «ایران کشوری بزرگ با نیروی کار تحصیل کرده است» افزود: ایران سال ها از سیستم تجارت بین اللملی خارج بوده و اکنون دوباره به مدار اقتصاد جهانی بازگشته است.

رئیس اتاق بازرگانی انگلیس – ایران ادامه داد: ظرفیت های تجاری، فرصت های اقتصادی و منافع کسب و کار در ایران بسیار وسیع است. حتی آقای ترامپ در مقطعی گفته بود که اگر ایران به عنوان سهام در بازار بورس عرضه می شد آن را می خرید، چون ارزش اش دائما در حال افزایش است.

 

فکر نمی کنم دولت ترامپ برجام را زیر پا بگذارد 

رئیس اتاق بازرگانی انگلیس – ایران در پاسخ به پرسشی در رابطه با وظیفه اروپا در حفاظت از برجام با توجه به تغییر رئیس جمهوری آمریکا و تلاش تندروهای آمریکایی برای لغو توافق هسته ای گفت: به نظر من برجام این اطمینان را به وجود آورده است که مسیر دستیابی ایران به سلاح هسته ایران کاملا مسدود نماید.

 

وی افزود: ایران نیز مایل به اجرای برجام است که این مساله به خودی خود، چه برای کشورهایی که در منطقه با اشتباه محاسباتی و درک نادرست شان، ایران را یک تهدید می دانند و چه کشورهایی که با ایران رفیق نیستند، بایستی اطمینان بخش باشد.

 

لامونت تاکید کرد: این رویکردی است که به نظر من اروپا و انگلیس بایستی در قبال برجام داشته باشند؛ ضمن اینکه همانطور که می دانید برجام در شورای امنیت سازمان ملل متحد به ثبت رسیده و نمی توان به صورت یکجانبه آن را نقض کرد.

 

وی در پایان و در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه اگر کاخ سفید برجام را زیر پا بگذارد، واکنش اروپایی ها چه خواهد بود گفت: من فکر نمی کنم که آمریکایی ها برجام را زیر پا بگذارند. اما اگر چنین اقدامی صورت گیرد بعید می دانم اروپا سیاست کاخ سفید را دنبال کند.

 

برجام یا برنامه جامع اقدام مشترک (Join Comprehensive Plan of Action)، در ۲۳ تیر ۱۳۹۴ پس از ۲۰ ماه مذاکرات فشرده و سخت که از آن به عنوان مذاکرات قرن نام برده می شود، بین ایران و کشورهای ۱+۵ (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان) به امضا رسید.

 

این توافق در ۲۹ تیرماه ۱۳۹۴ با تصویبت قطعنامه ۲۲۳۱ در شورای امنیت سازمان ملل ماهیت حقوقی پیدا کرد و بدین ترتیب، ۶ قطعنامه قبلی این شورا علیه ایران را لغو کرد. اتحادیه اروپا نیز در همان روز برجام را تایید کرد.

 

این توافق از ۲۶ دی ماه ۹۴ با انتشار گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر اجرای تعهد ایران در حوزه هسته ای، با برچیده شدن همه تحریم های ایران مرتبط با موضوع هسته ای به مرحله اجرا رسید.

کدخبر:62486 تاریخ:95/10/25 منبع: بازارنیوز

لینک خبر