امروز : دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳

 


شماره 261


» بیشتر

جذب سرمایه‌گذاری خارجی که در رونق اقتصادی کشور بسیار حائز اهمیت است طی چهار سال گذشته بیش از ۱،۳۰۰ درصد افزایش یافته است (وزیر امور خارجه)

چشم انداز اقتصادی کشور بسیار روشن است

 

سال گذشته، سال مقاومت و برهم زدن دسیسه دشمنانی بود که تلاش می کردند بیمه دریایی ما را در حد 20 میلیون دلار نگه دارند که با تلاش این مشکلات برطرف شده است. همچنین در بخش هوایی قراردادهای خرید هواپیما با کسب تمامی مجوزها روال خود را طی می کند.

 وزیر امور خارجه کشور در دهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه چشم انداز اقتصادی کشور را با اصلاح نظام بانکی و تلاش دست اندر کاران بورس و صنعت بیمه بسیار روشن توصیف کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، محمد جواد ظریف گفت: هم اکنون 80 میلیارد دلار قراردادهای نفتی و گازی به برکت برجام در حال مذاکره است و فردا بزرگترین طرح در تاریخ صنعت نفت کشور به مبلغ 20 میلیارد دلار افتتاح می شود.

وی اثرات برجام در چشم انداز اقتصادی را در سه حوزه کلیدی نفت و گاز، حمل و نقل و بورس، بانک و بیمه دسته بندی کرد و افزود: با تلاش بی  نظیر مسوولان کارکنان صنعت نفت تولید نفت به بیش از 4 و نیم میلیون بشکه و صادرات آن به 2 میلیون و 600 هزار بشکه افزایش یافته است.

ظریف با اشاره به پیشرفت های شگرف در حوزه حمل و نقل اظهار داشت: در این حوزه تحریم های همه جانبه باعث معطل ماندن ظرفیت های دریایی، هوایی و ریلی شده بود که با برجام وضعیت به حالت عادی برگشته است و مشکلات بیمه ای، حمل پرچم مناسب و دسترسی به بنادر خارجی حل شده است.

وی با بیان اینکه این دستاوردها آسان به دست نیامده است، گفت: سال گذشته، سال مقاومت و برهم زدن دسیسه دشمنانی بود که تلاش می کردند بیمه دریایی ما را در حد 20 میلیون دلار نگه دارند که با تلاش این مشکلات برطرف شده است. همچنین در بخش هوایی قراردادهای خرید هواپیما با کسب تمامی مجوزها روال خود را طی می کند.

ظریف ادامه داد: اگرچه از ورود چند فروند هواپیمای پیشرفته به کشور که برای نخستین بار در دهه های گذشته رخ داد، هیجان زده نیستیم اما این اتفاق که برندهای جهانی با جمهوری اسلامی ایران همکاری را از سر گرفته اند نقش موثری در جلب اعتماد جهانی به ایران داشته و این پیام را به دنیا داده که راه تجارت با ایران باز است.

وزیر امور خارجه با اشاره به حساسیت های بازار بورس، بانک و بیمه گفت: تحریم های آگاهانه این حوزه های کلیدی را هدف گرفته بود تا هزینه مبادله و تأمین مالی و سرمایه گذاری را برای اقتصاد ایران افزایش دهند.

ظریف ادامه داد: البته تحریم ها و رویکردهایی که به ناگزیر در دولت قبل اتخاذ شده بود یک آسیب بنیادین هم داشت و آن از بین رفتن شفافیت و نظم مالی بود که هنوز هم دولت و ملت درگیر عواقب آن هستند و گم شدن دکل نفتی و برباد رفتن میلیاردها دلار سرمایه توسط دلالان فرصت طلب از جمله آنها بوده است.

وزیر امور خارجه سپس به ورود سرمایه گذاران خارجی به بورس و بانک و توسعه سریع صنعت بین المللی بیمه اشاره کرد و گفت: جذب سرمایه گذاری خارجی که در رونق اقتصادی کشور بسیار حایز اهمیت است طی 4 سال گذشته بیش از 1300 درصد افزایش یافته است.

ظریف با بیان اینکه در کنار جلب سرمایه گذاری خارجی توافقات بین المللی و عضویت در نهادهای بین المللی و همچنین امضای توافق نامه های متعدد در سایه دستاوردهای برجام حاصل شده است، گفت: نباید دسترسی بانک مرکزی به وجوه بلوکه شده در کشورهای خارجی و اتصال مجدد به سوییفت را نیز به عنوان یکی از تحولات بسیار مثبت از نظر دور داشت.

وزیر امور خارجه در عین حال افزود: درست است که صرفاً با توافق هسته ای و خروج پرونده هسته ای ایران از شورای امنیت به رشد و توسعه اقتصادی پایدار نمی رسیم اما این انتظار وجود دارد که با فراهم کردن محیطی پایدار و قابل اطمینان و ترمیم ضعفهای ساختاری به مرحله جدیدی از تعامل جهانی وارد شویم.

 ظریف در پایان امیدواری کرد با فضای آرامش و اطمینانی که بر اقتصاد کشور حاکم شده است شاهد شتاب فزاینده در روند رشد اقتصادی و فناوری کشور باشیم.

کدخبر:891268 تاریخ:96/01/26 منبع: سنا