امروز : دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

 


شماره 261


» بیشتر

سهم اسکناس و مسکوک در دست اشخاص از نقدینگی در سال ۹۴ معادل ۳/۷درصد و در سال ۹۵ معادل ۳/۲درصد بود که بر همین اساس این سهم با ۰/۵درصد افت مواجه شده است (بنکر)

سهم اسکناس از نقدینگی کاهش یافت

 

به گزارش بانکداران ۲۴ (Banker)،بنابر بررسی‌های انجام شده سهم اسکناس و مسکوک در دست اشخاص از نقدینگی در سال۸۷ معادل 3/8 درصد، در سال ۸۸ معادل 2/8 درصد، ۸۹ معادل 7/6 درصد، ۹۰ معادل 4/7 درصد، ۹۱ معادل 2/7 درصد، ۹۲ معادل 2/5 درصد و در سال ۹۳ معادل 5/4 درصد بوده است. 

گفتنی است یکی از شاخص‌هایی که در ارزیابی کارایی اقتصاد مورد استفاده قرار می‌گیرد، میزان اسکناس و مسکوکات در دست اشخاص نسبت به نقدینگی است. این شاخص درصدی از نقدینگی است که به صورت اسکناس و مسکوکات در دست اشخاص جامعه وجود دارد و پرداخت‌ها از طریق آنها به صورت نقدی انجام می‌شود. بررسی وضعیت اسکناس و مسکوک در ۹ سال گذشته نشان می‌دهد این شاخص در تمام این سال‌ها با افت مواجه بوده و روندی نزولی را طی کرده است. 

به نوشته جهان صنعت، کارشناسان اقتصادی معتقدند کاهش حجم اسکناس و مسکوک در دست مردم به واسطه رشد بانکداری الکترونیک است و گسترش بانکداری الکترونیک باعث افت بهره‌گیری فیزیکی از اسکناس و مسکوک شده است. همچنین کارشناسان اقتصادی می‌گویند، هر چقدر نسبت اسکناس و مسکوک در دست اشخاص به نقدینگی کوچک‌تر باشد بیانگر آن است که مبادلات جامعه بیشتر از طریق ابزارهای بانکی و اعتباری و کمتر با پول پایه انجام می‌شود و در نتیجه تقاضا برای پول نقد در جامعه کمتر است.

کدخبر:89603 تاریخ:96/02/16 منبع: بنکر