تقاضای بانکهای خارجی برای تاسیس شعبه در کشورمان
معاون ارزی بانک مرکزی با اعلام اینکه پس از برجام دو بانک بینالمللی در ایران دفتر ایجاد کردهاند، از تقاضای بانکهای خارجی برای تاسیس شعبه در کشورمان خبرداد.
غلامعلی کامیاب درباره تقاضای ایجاد دفتر یا شعبه توسط بانکهای خارجی در ایران پسابرجام گفت: ووری بانک (WOORI BANK) کره جنوبی و همچنین بانک مسقط دفتری در ایران بعد از برجام ایجاد کرده اند. در عین حال تقاضاهایی برای ایجاد شعبه بانک از سوی بانکهای خارجی داشتهایم، البته باید مجوزهایی در این زمینه از سوی بانک مرکزی صادر شود که این کار پس از ارائه مدارک لازم انجام خواهد شد.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایبنا، معاون ارزی بانک مرکزی درباره برقراری ارتباطات بانکی ایران با بانکهای خارجی در پسابرجام عنوان کرد: ارتباطات بانکی بانکهای ایرانی با بانکهای خارجی و بین المللی بعد از برجام برقرار شده است؛ این در حالی است که قبل از عملیاتی شدن برجام هیچ ارتباطاتی وجود نداشت به خصوص با بانکهای اروپایی و قادر به انجام پرداختها حتی در آسیا هم نبودیم.
وی با بیان اینکه تمام امکانات و تسویه های ما به ۴، ۵ کشور خلاصه میشد، تصریح کرد: ما فقط می توانستیم از این تعداد کشور درآمدهای نفتی خود را پس از صادرات دریافت کنیم و تنها از این طریق می توانستیم تسویهها را انجام دهیم.
برقراری ارتباطات با بیش از ۲۴۹ بانک بینالمللی
عضو هیات عامل بانک مرکزی افزود: اما برجام و اجرای آن باعث شد که بتوانیم در سایر کشورها هم پرداختها را انجام دهیم و بتوانیم منابعی را که در آن کشورها رسوب کرده بود را به داخل منتقل کنیم. در حال حاضر هم با این کشورها که ارتباطات بانکی برقرار شده است، کار و از درآمدهای نفتیمان استفاده میکنیم.
کامیاب با اعلام اینکه در حال حاضر سیستم بانکی کشورمان با بیش از ۲۴۹ بانک در سراسر دنیا ارتباطات کارگزاری برقرار کرده است، عنوان کرد: پیش از برجام چنین ارتباطاتی برقرار نبود و در بین این بانکها، بانکهای بزرگ بین المللی هم دیده میشود. البته هنوز محدودیت هایی وجود دارد و در برخی از کشورهایی که هنوز ارتباطات بانکی و کارگزاری برقرار نشده است با مشکلاتی در پرداختها و غیره مواجهیم.
این مقام مسئول در نظام بانکی کشور در ارزیابی خود از روند برقراری ارتباطات بانکی ایران با بانکهای سایر کشورها در بعد از برجام اظهارداشت: پیش از این ارتباطات تنها به حدود ۵ یا ۶ کشور محدود میشد و بنابراین پرداختها به صورت غیر رسمی و پر هزینه بود، اما در حال حاضر بسیاری از پرداخت ها به راحتی و با هزینه های متعارف انجام میشود و دیگر مجبور نیستیم با هزینه های دلالی، کارگزاری و واسطهگری غیر عادی انجام دهیم.
انجام تسویهها به یورو
معاون ارزی بانک مرکزی درباره استفاده از ارزها در مبادلات بینالمللی ایران گفت: بر اساس برجام فعلا انجام تسویه دلاری برایمان مقدور نیست و تسویهها به یورو انجام می شود. البته می توانیم دارایی به دلار داشته باشیم و یا به شرطی میتوانیم تسویه دلاری انجام دهیم که داراییمان از سیستم مالی آمریکا عبور نکند، زیرا اگر از این سیستم عبور کند آنها طبق قانونی که در آمریکا دارند این دارایی را ضبط می کنند. بنابراین اگر لازمه این پرداخت عبور از سیستم مالی آمریکا نباشد میتوانیم این کار را انجام دهیم و این کار انجام هم شده است.
وی ادامه داد: فرض کنید که یک طرف پرداخت کننده و دریافت کننده ایران است و نزد یک بانک حساب دارد، دستور دهنده دستوری صادر می کند که مبلغی را از حسابش برداشته و به حساب ذی نفع واریز شود، چون این کار به صورت دفتری انجام می شود نیازی نیست که مبلغ به نیویورک برود و برگردد، بنابراین این کار قابل انجام است.
کدخبر:45036 تاریخ: 96/02/23 منبع: اقتصاد آنلاین