امروز : یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳

 


شماره 261


» بیشتر

میانگین کفایت سرمایه بانک‌های کشور ۵/۲ است که با حداقل مقدار کنونی آن بر اساس آخرین مقررات کمیته بازار سوئیس که معادل ۱۳ است، فاصله بسیاری دارد به این معنا که سرمایه نظام بانکی ما کافی نیست (مدیرعامل بانک خاورمیانه)

به گزارش بانکداران ۲۴ (Banker)،«پرویز عقیلی کرمانی» امروز در بیست و هشتمین همایش بانکداری اسلامی در تهران افزود: باید 80 میلیارد دلار سرمایه جدید به سیستم بانکی تزریق شود که برای این منظور باید اصلاحاتی در سیستم بانکی انجام بگیرد.وی افزود: باید 80 میلیارد دلار سرمایه جدید به سیستم بانکی تزریق شود و برای این منظور باید اصلاحاتی در سیستم بانکی صورت گیرد.

مدیرعامل بانک خاورمیانه تصریح کرد، براساس آخرین مقررات کمیته بازار سوئیس (بازل سه) بانک ها باید با فروش دارایی های کم ارزش خود از طریق مزایده و پرداخت بدهی های گران، ترازنامه خود را کوچک کنند که بانک مرکزی این کار را شروع کرده است اما باید برای آن ضرب العجل تعیین کرد.

وی ادامه داد: باید به مدیران فعلی بانک ها مسئولیت داده شود که به عنوان مثال ظرف سه سال این اقدام را انجام دهند و مجوزهای لازم نیز باید از مجلس شورای اسلامی گرفته شود.

عقیلی کرمانی افزود: بانک هایی که پس از کوچک کردن سرمایه، کفایت سرمایه آنها کمتر از هفت باشد باید تعطیل شوند و سپرده های آنها به سایر بانک ها منتقل شود. بانک هایی که کفایت سرمایه آنها بین هفت تا 11 است باید با هم ادغام شوند و سرمایه آنها آنقدر افزایش یابد تا جایی که شاخص کفایت سرمایه آنها دستکم به 13 برسد، اما بانک های با کفایت سرمایه بیش از 13 می توانند به فعالیت خود ادامه دهند.

وی تاکید کرد: دولت نیز باید برای افزایش سرمایه به شبکه بانکی کمک کند تا بانک ها بتوانند با دنیا کار کنند.

مدیرعامل بانک خاورمیانه بیان کرد: در حقیقت بر اساس بازل سه، برخی سرفصل ها جزو دارایی بانک ها محسوب می شوند، اما در حقیقت ارزش آنها کم است مانند تسهیلاتی که احتمال بازپرداخت آنها زیاد نیست، باید همه از ترازنامه بانک ها خارج شوند. وثیقه های دریافتی از وام گیرندگانی که اقساط خود را پرداخت نمی کنند باید به فروش رود و تنها دارایی های واقعی که قدرت نقد شوندگی آنها بالا است، در ستون دارایی ترازنامه بانک درج شود.

مدیرعامل بانک خاورمیانه که خود با اجرای مطالعه ای، بازل سه را در مورد بانک های کشور اجرا کرده و مقاله وی در این زمینه از جمله مقالات برگزیده برای ارائه در همایش بود، گفت: با این اصلاحات ترازنامه بانک ها کوچک می شود که در اصطلاح به آن Balancesheet Shrinking یا آب رفتن ترازنامه می گویند.

مطالعه این متخصص امور بانکداری نشان می دهد، ترازنامه بانک های کشور پس از اجرای بازل سه، با اطمینان 95 درصد، از 23 هزار و 319 هزار میلیارد ریال به 10 هزار هزار میلیارد ریال کاهش می یابد و برای بازسازی سیستم بانکی به 189 میلیارد دلار اعتبار نیاز خواهد بود که معادل 40 درصد تولید ناخالص داخلی کشور است.

به نوشته ایرنا،به گفته عقیلی، کره جنوبی این اصلاحات را در سال 2002 انجام داد و مشخص شد برای بازسازی سیستم بانکی به 170 میلیارد دلار نیازمند است که معادل 17.5 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور در آن تاریخ بود.

کد خبر: 96832 تاریخ: 96/06/07 منبع: بنکر