نفت برنت که قیمت پایه برای بازار بینالمللی است، ۱.۱۴ دلار یا ۱.۹ درصد افزایش یافت و در ۶۰.۴۴ دلار در هر بشکه بسته شد در حالی که اواسط معاملات تا رکورد ۶۰.۵۳ دلار نیز پیشروی کرده بود.به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا،نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۱.۲۶ دلار یا ۲.۴ درصد افزایش یافت و در ۵۳.۹۰ دلار در هر بشکه بسته شد.
برنت برای کل هفته ۴.۶ درصد رشد نشان داد که سومین رشد هفتگی متوالی بود در حالی که نفت وست تگزاس اینترمدیت برای کل هفته ۴.۷ درصد افزایش داشت.
رشد قیمت نفت خام آمریکا بدنبال رشد تولید داخلی، ضعیفتر از برنت بوده است.
قیمتهای نفت در شرایطی که نشانههایی از محدود شدن عرضه به بازار به چشم میخورد، در بالاترین رکورد امسال قرار دارند. با این همه اعلام خبر آتش بس میان نیروهای عراقی و پیشمرگه منطقه نیمه خودمختار کردستان، تا حدودی از نگرانیها نسبت به محدودیت عرضه کاست.
دلار نیز روز جمعه تحت تاثیر خبر تمایل دونالد ترامپ برای انتخاب جروم پاول برای ریاست بانک مرکزی آمریکا، رشد اولیه در برابر سبدی از ارزها را از دست داد. ضعیف شدن دلار معاملات کالاهایی مانند نفت را برای خریداران غیرآمریکایی ارزانتر میکند.
قیمتها از گمانهزنی درباره تمدید توافق کاهش تولید از سوی تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک مورد حمایت قرار گرفت. محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک در آستانه نشست آینده این سازمان در ۳۰ نوامبر اظهار کرد عربستان سعودی و روسیه حمایتشان از تمدید توافق کاهش تولید به مدت ۹ ماه دیگر را اعلام کردهاند. مدت اجرای این توافق در مارس سال ۲۰۱۸ به پایان میرسد.
اوپک به همراه روسیه و ۹ تولیدکننده دیگر با هدف حذف مازاد عرضه توافق کردهاند تولیدشان را حدود ۱.۸ میلیون بشکه در روز کاهش دهند. این پیمان تا مارس سال ۲۰۱۸ اجرا میشود و این تولیدکنندگان در نظر دارند مدت اجرای آن را تمدید کنند.
بانک سرمایه گذاری جفریز آمریکا اعلام کرد اگر اوپک و متحدان این سازمان برای تمدید توافق کاهش تولید تا پایان سال ۲۰۱۸ به توافق برسند، برآورد میشود که بازار نفت تا سال ۲۰۱۹ با کمبود اندک عرضه مواجه میشود.
اما رشد تولید نفت خام آمریکا همچنان برای اوپک که تلاش میکند مازاد عرضه جهانی را مهار کند، یک مسئله مانده است.
به گفته آدرین مورفی، تحلیلگر شرکت آوا ترید، بازار نگران است که تولیدکنندگان شیل تولیدشان را در قیمت ۶۰ دلار افزایش دهند و تلاشهای اوپک و روسیه را خنثی کنند. زمانی که نفت به ۶۰ دلار نزدیک میشود، معامله گران نگران شده و برای اجتناب از ریزش قیمت، به فروش روی میآورند.
طبق آمار دولتی، تولید نفت خام آمریکا هفته گذشته ۱.۱ میلیون بشکه در روز افزایش یافت و به ۹.۵ میلیون بشکه در روز رسید و صادرات نفت این کشور به رکورد بالای جدید ۱.۷ میلیون بشکه در روز رسید.
بر اساس گزارش رویترز، آمار گروه صنعتی بیکر هیوز نشان داد شرکتهای حفاری نفت آمریکا در هفته منتهی به ۲۷ اکتبر، یک حلقه به شمار دکلهای حفاری اضافه کردند.
کد خبر: 97249 تاریخ: 96/08/06 منبع: اقتصاد آنلاین