مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس با اعلام دو روش برای محاسبه P/E ، در مورد تغییرات مربوط به این نسبت مهم توضیح داد و گفت: با تغییر نحوه محاسبه P/E ، تغییری در سود یا زیان شرکتها ایجاد نمی شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) و به نقل از بورس پرس، محسن خدابخش با بیان اینکه دو روش برای محاسبه P/E وجود دارد، ادامه داد: یکی از این روش ها که گذشته نگر بوده و عقبه شرکت را مدنظر قرار می دهد، روشی به نام TTM (Trailing Twelve Months) است که بر اساس سودهای محقق شده در 12 ماه گذشته، نسبت به محاسبه P/E اقدام می کند و این اطلاعات می تواند از گزارشات میان دوره ای و پایان دوره ای ناشران استخراج شود.
این مقام مسئول افزود: به عنوان مثال اگر شرکتی گزارشات 9 ماهه را ارائه دهد، سود و زیان این دوره 9 ماه با سود و زیان سه ماهه آخر سال مالی قبل جمع و براساس آن P/E محاسبه می شود. از آنجائیکه عمده فعالیت اکثر شرکت ها مبنی بر فروش بوده و گزارشات فروش نیز به صورت ماهانه افشا می شود، تحلیل گران می توانند با توجه به گزارش فروش، تغییرات در EPS را نیز تحلیل کنند.
خدابخش ادامه داد: روش دیگری که در خصوص محاسبه P/E وجود دارد روش موسوم بهForward است که آینده نگر بوده و بر اساس تخمین هایی که از EPS وجود دارد اقدام به محاسبه P/E می کند.
وی افزود: در خصوص محاسبه P/E و نمایش در سایت های بازار سرمایه، روش TTM مدنظر بوده و با فراهم سازی داده های مرتبط با 12 ماهه گذشته در روزهای آینده P/E بر این اساس نمایش داده خواهد شد و با ارائه گزارشات تفسیری مدیریت نیز تحلیل گران و سرمایه گذاران می توانند نسبت به محاسبه EPS و به تبع آن محاسبه P/E اقدام کرده و بر اساس گزارشات فروش ماهانه نیز تخمین دقیق تری در خصوص وضعیت سودآوری شرکت ها داشته باشند.
خدابخش تاکید کرد: نکته اساسی که سرمایه گذاران در بازار سرمایه باید مورد توجه قرار دهند این موضوع است که با تغییر در نحوه محاسبه P/E شرکت ها تغییری در سود یا زیان شرکت ایجاد نمی شود و همواره در خرید و فروش ها تحلیل هایی که ناشی از اطلاعات افشا شده ناشران و صورت های مالی آنها می باشد باید مدنظر قرار گیرد.
کد خبر: 97707 تاریخ: 96/10/10 منبع: سنا