امروز : یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳

 


شماره 261


» بیشتر

تعداد عرضه‌های اولیه عمومی در سال گذشته میلادی به بیش از ۱,۶۲۰ مورد رسید که در مجموع حدود ۱۹۰ میلیارد دلار جذب منابع کرد که این ارقام نسبت به سال ۲۰۱۶ میلادی به‌ترتیب ۴۹ و ۴۰ درصد رشد داشت (اقتصاد آنلاین)

سال 2017 در حالی پایان یافت که تعداد عرضه های اولیه انجام شده در آن بیش از سال های یک دهه اخیر بوده است و به نظر می رسد موارد قابل توجهی از عرضه ها برای سال 2018 برنامه ریزی شده باشند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، دورنمای این صنعت برای سال جدید پر رونق است که از جمله عوامل این مثبت اندیشی می توان به نوسانات کمتر در مناطق مختلف، افزایش ارزش شرکت ها و تمایل رو به رشد برای عرضه های اولیه در بورس های خارجی به خصوص در ایالات متحده، هنگ کنگ و لندن اشاره کرد.

انتظار جهانی از انجام عرضه های گسترده در صنایع مختلف و بازار های گوناگون نوید فعالیت عرضه های اولیه در سال جدید و انجام نمونه های بزرگ را می دهد.

بر اساس این گزارش، تعداد عرضه های اولیه عمومی در سال 2017 به بیش از 1620 مورد رسید که در مجموع نزدیک به 190 میلیارد دلار جذب منابع کرد. این ارقام نسبت به سال 2016 به ترتیب 49 و 40 درصد رشد را نشان می دهند.

البته انتظار می رفت نتایج سال 2017 از این میزان هم بهتر باشد؛ با این حال، با توجه به برخی تغییرات در قوانین پذیرش بورس هنگ کنگ و هم چنین برخی تحولات در چین، با افت نسبی در سه ماهه چهارم همراه شد. این در حالی است که تقریبا 40 درصد از منابع مالی جذب شده جهانی در عرضه های اولیه در کل سال 2017 و هم چنین کمتر از 60 درصد تعداد عرضه های اولیه به منطقه آسیا-اقیانوسیه اختصاص یافته است.

فعال ترین بخش ها در انجام عرضه اولیه، صنایع و فناوری بودند و صنایع مرتبط با محصولات مصرفی سهم قابل ملاحظه ای را به خود اختصاص دادند.

در سال 2017 حدودا 7 درصد از کل عرضه های اولیه در خارج از سرزمین اصلی محل فعالیت ناشر انجام شد. مهم ترین مقاصد عرضه های خارجی به ترتیب بورس های هنگ کنگ، نزدک و لندن با 24، 22، 19عرضه اولیه بودند. ناشران چینی هم با 25 عرضه خارجی بیشترین فعالیت را در انجام عرضه های اولیه فرامرزی به خود اختصاص دادند. پس از آنها، ناشرانی از سنگاپور و مالزی به ترتیب با 20 و 8 عرضه خارج از کشور قرار گرفتند.

در این گزارش عرضه های اولیه بورس های خاور میانه و شمال آفریقا در سال 2017 تعداد 47 مورد اشاره شده است که نسبت به سال 2016 بیش از 290 درصد افزایش را نشان می دهد. تامین مالی انجام شده از طریق این عرضه ها هم بیش از چهار و نیم میلیارد دلار برآورد گردیده است که رشدی بالغ بر 340 درصد نسبت به سال قبل از آن دارد. انجام اصلاحات اقتصادی، ثبات بهای نفت و تداوم برنامه های خصوصی سازی در میان کشور های این منطقه، به عنوان عاملی مثبت جهت تقویت بازار عرضه های اولیه در سال 2018 معرفی شده است.

کد خبر: 97716 تاریخ: 96/10/12 منبع: سنا