به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، طبق دادههای بانک جهانی، تولید ناخالص داخلی جهانی به قیمت جاری در سال ۲۰۱۶ به ۷۵.۵ تریلیون دلار رسید که این رقم طبق پیشبینی صندوق بینالمللی پول در سال ۲۰۱۷ به ۷۹.۳ تریلیون دلار افزایش یافته است.
این ردهبندی، تولید ناخالص داخلی کشورها را برحسب دو فاکتور قیمتهای جاری و برابری قدرت خرید رتبهبندی کرده است که بر این اساس، در ردهبندی تولید ناخالص کشورها بر حسب قیمتهای جاری، آمریکا با ۱۹.۳۶۲ تریلیون دلار، چین با ۱۱.۹۳۸ تریلیون دلار و ژاپن با ۴.۸۸۴ تریلیون دلار در ردههای اول تا سوم قرار دارند و پس از آنها آلمان، فرانسه، انگلیس، هند، برزیل و کانادا، به ترتیب در ردههای چهارم تا دهم قرار دارند. پنج کشور نخست این ردهبندی بیش از نیمی از تولید ناخالص جهانی را در اختیار دارند.
در این ردهبندی، اقتصاد ایران با تولید ناخالص داخلی برحسب قیمت جاری به ارزش ۴۲۸ میلیارد دلار در بین ۱۹۲ کشور، پس از کشورهای بلژیک و تایلند و بالاتر از اتریش و نروژ، در رده ۲۷ قرار دارد.
اما در ردهبندی تولید ناخالص داخلی برحسب برابری قدرت خرید، چین در رده نخست قرار دارد و پس از آن، آمریکا، هند، چین، ژاپن، آلمان و روسیه در ردههای دوم تا ششم قرار دارند. ایران پس از اسپانیا و کانادا و بالاتر از استرالیا و تایلند، در رده هجدهم قرار دارد.
به نقل از نئوما، تولید ناخالص داخلی، قابل اتکاترین شاخص اقتصاد یک کشور است که سالانه، فصلی یا ماهانه، برای یک کشور، یک منطقه یا در بین چند کشور مشابه اندازهگیری میشود.
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، تولید ناخالص داخلی به قیمت بازار را چنین تعریف کرده است: “مخارج روی خدمات و کالای نهایی، منهای واردات، مخارج مصرفی نهایی، افزایش خالص دارایی و صادرات منهای واردات.” تولید ناخالص داخلی هم بر اساس ارزش بر حسب دلار آمریکا و هم بر حسب برابری قدرت خرید بیان میشود.
کد خبر: 97885 اریخ: 96/11/07 منبع: اقتصاد آنلاین