امروز : چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳

 


شماره 261


» بیشتر

تزریق نقدینگی به واحدهایی که در حالت رکود هستند، تنها منجر به افزایش بدهی بانک‌ها و واحدهای تولیدی می‌شود (عضو کمسیون اقتصادی مجلس)

سید حسن حسینی شاهرودی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی تسنیم با اشاره به راهکارهای دولت برای خروج از رکود گفت: در حال حاضر یکی از راهکارهای پیشنهادی برای خارج شدن از رکود، تزریق نقدینگی به واحدهای تولیدی می‌باشد، اما باید در حالت واقعی بررسی کرد که آیا این موضوع می‌تواند منجر به رونق در بازار و همچنین واحدهای تولیدی شود یا نه.

حسینی ادامه داد، البته باید این مساله را در نظر داشت که در شرایط فعلی نظام بانکی همراهی لازم را با بخشهای تولیدی ندارد. هنوز به شکل مصوبه درباره کاهش نرخ سود تسهیلات برای تولید کنندگان طرحی دیده نشده است.

این عضو کمیسیون اقتصادی خاطر نشان کرد، در جلسه‌ای که با وزیر صنعت داشتیم، ایشان  مشکلاتشان را  با نظام بانکی مطرح کردند و از عدم همراهی این بخش از اقتصاد با واحدهای تولیدی گلایه کردند. بعید است تا کنون توافقی برای کاهش سود تسهیلات به طور ویژه برای بخش تولیدی با نظام بانکی شکل گرفته باشد.

حسینی تصریح کرد، بانکها با کاهش سود بانکی به شدت مخالف بودند و حاضر نبودند در کنار پایین آمدن  سود بانکی نرخ سود تسهیلات را به همان میزان کاهش دهند.

 وی در پایان گفت: از آنجا که بانکها در وضعیت مطلوبی نیستند اگر بخواهند در کاهش سود تسهیلات تولید کنندگان نقش داشته باشند تنها زیان انباشته آنها افزایش می‌‍‌یابد. اگر دولت بخواهد در این مورد هزینه‌های کاهش سود را عهده دار شود هنوز برای آن ردیفی را در نظر نگرفته است.

حسینی افزود، دولت در متمم بودجه 95 تنها قسمتی از بدهی خود به نظام بانکی را تسویه می‌کند و همچنان به بانکها بدهکار است  با این وضعیت دورنمای روشنی از حمایت از واحدهای تولیدی دیده نمی‌شود.

کدخبر:96528- منبع:تسنیم- تاریخ:22-6-95